Golden Drop

Dlaczego Golden Drop


Olej lniany Golden Drop


Głównym składnikiem oleju Golden Drop jest olej rzepakowy, który został wzbogacony dodatkiem oleju lnianego. Nasiona są starannie tłoczone podczas długotrwałego procesu tak, by dostarczyć Państwu niepowtarzalny oraz wyjątkowy produkt, który powstał z odmiany rzepaku podwójnie ulepszonej tzw. „00”

Przy hodowaniu tych odmian nie korzystano z obcego DNA, więc nie ma tutaj mowy o genetycznej modyfikacji (GMO).

Olej Golden Drop jest idealnym substytutem masła, zachowując jego doskonały aromat oraz smak, będąc przy tym zdrowszym i oszczędniejszym w zużyciu (ograniczamy do 50% ilość szkodliwych tłuszczy).

Nasz produkt to wysokiej jakości olej nadający się do smażenia, pieczenia w wysokich temperaturach (temp. dymienia 220°C), sporządzania sosów, wypieku ciast, wyrobu lodów oraz jako wspaniały dodatek do jarzyn. Dzięki wysokiej zawartości kwasu linolowego oraz linolenowego olej Golden Drop sprawdza się idealnie w połączeniu z warzywami, np. jako sos do sałatek.

Ten niezwykły olej nie zawiera alergenów, uzyskał pieczęć ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation) i może być polecany jako produkt doskonały dla alergików.

Olej Golden Drop z łatwością ocieka z produktów, które zostały usmażone, czyniąc je tym samym mniej tłustymi. Dzięki swoim właściwościom pomaga zabezpieczyć zawartą w pożywieniu witaminę C oraz witaminy z grupy B przed szkodliwym działaniem światła
i powietrza. Przyswojenie oraz wchłonięcie przez nasz organizm witami A, K, D oraz Beta-Karotenu wymaga towarzystwa tłuszczów. Stosując olej Golden Drop, usprawniamy wchłanianie witamin przez nasz organizm.

 

Dodatkowo z każdej sprzedanej butelki oleju Golden Drop przekazujemy
50 groszy na konto Fundacji „Na ratunek dzieciom z chorobą nowotworową”.

Pobierz plik PDF
Golden Drop Copyright © 2010 Golden Drop Golden Drop Golden Drop